Retket


Kevätretki 

Raaseporin linnaan ja  

Fiskarsin ruukkikylään 

lauantaina 26.5.2018


Lähtö:

Kylmäkoskelta klo 6.45   
Viialasta taksin pysäköintialueelta klo 7.00   
Toijalan rautatieasemalta klo 7.15    

Päivän ohjelma: 


Noin klo 10.00 saavumme Raaseporin linnaan Linnanvoudin tuvalle, jossa juomme aamukahvit sämpylän kera. 

Raaseporin keskiaikainen linna on yksi Suomen komeimmista linnanraunioista. Se kertoo kiehtovasta keskiajasta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Klo 10.45 tapaamme Raaseporin linnan oppaan ja hänen opastuksellaan tutustumme linnaan tai oikeammin linnan raunioihin noin tunnin ajan. 
http://www.raaseporinlinna.fi/fi/

Raaseporin linnasta suuntamme kohti Fiskarsin 1600-luvulla syntynyttä ruukkia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Fiskarsin_ruukki

Ensimmäinen kohteemme Fiskarsissa on Kuparipaja, jossa meitä odottaa kahden ruokalajin buffet-lounas.

Ruokailun jälkeen lähdemme noin tunnin mittaiselle kiertoajelulle, jonka aiheena on Fiskarsin ruukin historiaa ja nykypäivää.

Noin klo 15.00 jalkaudumme ja lähdemme omatoimiselle kierrokselle Fiskarsissa. Saamme tutustua alueen erilaisiin pikku putiikkeihin ja tehdä tuliaisostoksia sekä käydä juomassa iltapäiväkahvit.

Noin klo 16.30 kokoonnumme linja-autolle ja suuntamme kohti Akaata.

Kotimatkalla on vuorossa perinteiset arpajaiset.

Retken hinta on 65 euroa, alle 10-v. 45 euroa, sisältäen matkat, opastukset, pääsymaksut, ruokailun sekä aamupäiväkahvit. Retki toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 aikuista.

Retki on avoin kaikille kiinnostuneille. Toivommekin, että jokainen toisi mukanaan ainakin yhden ystävänsä retkelle, myös lapsille riittää nähtävää. Retki ei siis edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Kaija Syrjäselle, puh. 040 591 7497 tai sähköpostilla kaija.syrjanen@pp.inet.fi  6.5.2018 mennessä. Ilmoittautuessasi ilmoita myös mahdolliset allergiat. Varaathan autoon tasarahan mukaan.

Peruutusehdot
Matkan peruuntuessa 6.5. jälkeen, veloitamme koko matkan hinnan. Jos niin ikävästi kävisi, että matkasi peruuntuisi, vältät peruutusmaksun maksamisen hankkimalla tilallesi uuden lähtijän. 

Retken järjestää Akaan seudun Sukututkijat ry.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti